top of page
  • Zusters van Liefde Heule

Afscheid nemen is niet loslaten… het is een andere manier van vasthouden.

Huize Agatha Varsenare


Op zondag 26 februari 2023 werden de bestuursleden uitgenodigd naar de eucharistieviering in de Sint-Mauritiuskerk te Varsenare.

Na een jarenlange inzet aldaar van Zusters van Liefde, Heule kwam er een einde aan de aanwezigheid van menige zuster die dààr door de Congregatie werden gezonden om er hun apostolaat uit te bouwen.

Als laatste zusters hadden de zusters Alice Schollier en Erna Delaere, gehuisvest in Huize Agatha, hun volle krachten gegeven en er – in de voetsporen van onze Stichteres Agatha Lagae – op de barricade gestaan voor 396 kinderen en jongeren die het in hun leven moeilijk hadden.

In een eenvoudige, serene en gemoedelijke viering werd van hen afscheid genomen. Voor beide zusters een emotioneel gebeuren, doch gekleurd door dankbaarheid, ook vanwege de parochie van Varsenare.


Hiermee werd Huize Agatha als bijhuis opgeheven. Zusters Alice Schollier en Erna Delaere maakten beiden de overstap naar de communiteit van de Mellestraat te Heule. Ze zijn er zeer welkom!

Recente blogposts

Alles weergeven

De namen noemen van onze medezusters die dit jaar hun diamanten jubileum of 60 jaar professie vieren. Het zijn – alfabetisch én volgens professiedatum - gerangschikt : Zr. Delaere Erna

Huize Agatha Varsenare Ook voor de zusters te Wevelgem was het een bewogen tijd. Zaterdagavond 12 november namen velen deel aan de dank- en afscheidsviering in de Sint-Hilariuskerk voor de zusters die

bottom of page