top of page
  • Zusters van Liefde Heule

Afscheid nemen is niet loslaten… het is een andere manier van vasthouden.

Huize Agatha Varsenare


Op zondag 26 februari 2023 werden de bestuursleden uitgenodigd naar de eucharistieviering in de Sint-Mauritiuskerk te Varsenare.

Na een jarenlange inzet aldaar van Zusters van Liefde, Heule kwam er een einde aan de aanwezigheid van menige zuster die dààr door de Congregatie werden gezonden om er hun apostolaat uit te bouwen.

Als laatste zusters hadden de zusters Alice Schollier en Erna Delaere, gehuisvest in Huize Agatha, hun volle krachten gegeven en er – in de voetsporen van onze Stichteres Agatha Lagae – op de barricade gestaan voor 396 kinderen en jongeren die het in hun leven moeilijk hadden.

In een eenvoudige, serene en gemoedelijke viering werd van hen afscheid genomen. Voor beide zusters een emotioneel gebeuren, doch gekleurd door dankbaarheid, ook vanwege de parochie van Varsenare.


Hiermee werd Huize Agatha als bijhuis opgeheven. Zusters Alice Schollier en Erna Delaere maakten beiden de overstap naar de communiteit van de Mellestraat te Heule. Ze zijn er zeer welkom!

Recente blogposts

Alles weergeven

VERHUIS ZUSTER MARIA OOMS

Zuster Maria Ooms is vanaf 13 september verhuisd naar Huize Sparrenhof. In de Mellestraat was zij de altijd bezige bij die honderd en één werkjes opknapte. Wij, de zusters van de Mellestraat, zijn zus

INTREK ZUSTER JEANNETTE LEENKNECHT

Op 4 juli 2023 nam zuster Jeannette Leenknecht vanuit de Rekollettenstraat te Kortrijk haar intrek in Huize Sparrenhof, Steenstraat 57 Heule. Moge zij er spoedig thuiskomen.

Comments


bottom of page