top of page
  • Zusters van Liefde Heule

Dank- en afscheidsviering van zaterdag 12 november

Zaterdagavond 12 november namen velen deel aan de dank- en afscheidsviering in de Sint-Hilariuskerk voor de zusters die vanuit Wevelgem verhuisden en waardoor hierbij een einde komt aan hun aanwezigheid aldààr.


De kerk liep vol met mensen die met hart en ziel de viering wilden meebeleven. Het werd een intense en fijngevoelige viering die zowel gevoelens van diepe dankbaarheid als van pijn om verlies, ook woordelijk, aan bod bracht.


Onder het thema ‘Volharden om het leven te winnen’ ging priester Jan Parmentier voor in concelebratie met onze priester directeur Vandeburie.

Die ene rode draad die door de viering liep, wat er ook gebeurt aan ‘afbraak en verdwijnen’ - is de LIEFDE die sprak doorheen de apostolische en biddende inzet van de zustergemeenschappen die in Wevelgem gevestigd waren.


Ook in het inleidend woord van zuster Riet werd die snaar bespeeld: ‘Deus Caritas Est’. Het klonk enkele keren tijdens haar toespraak.


Tijdens een eenvoudige, doch hartelijke receptie konden de mensen nog even de zusters groeten.

Het hele gebeuren was een mooie attentie vanwege de pastorale eenheid Zacheüs.


Hier kregen die zusters een nieuwe thuis:

Zuster Georgette Bombeke naar de communiteit van Aalbeke, Lauwsestraat 15

Zusters Maria Desmet, Thérèse Ollivier, Trees Maeyens en Thérèse Beyaert naar Huize Sparrenhof, Steenstraat 57 A Heule

Zuster Christine Debaenst naar de Mellestraat 1 te Heule


Zuster Lea Vanhove verhuisde in augustus 2022 vanuit de Mellestraat naar Huize Sparrenhof.


Zuster Jenny Desmet verliet op 2 november 2022 de gemeenschap van de Rekollettenstraat te Kortrijk en maakte de overstap naar Huize Sparrenhof.


Recente blogposts

Alles weergeven

De namen noemen van onze medezusters die dit jaar hun diamanten jubileum of 60 jaar professie vieren. Het zijn – alfabetisch én volgens professiedatum - gerangschikt : Zr. Delaere Erna

Huize Agatha Varsenare Ook voor de zusters te Wevelgem was het een bewogen tijd. Zaterdagavond 12 november namen velen deel aan de dank- en afscheidsviering in de Sint-Hilariuskerk voor de zusters die

bottom of page