top of page
  • Zusters van Liefde Heule

Dank- en afscheidsviering van zaterdag 12 november

Zaterdagavond 12 november namen velen deel aan de dank- en afscheidsviering in de Sint-Hilariuskerk voor de zusters die vanuit Wevelgem verhuisden en waardoor hierbij een einde komt aan hun aanwezigheid aldààr.


De kerk liep vol met mensen die met hart en ziel de viering wilden meebeleven. Het werd een intense en fijngevoelige viering die zowel gevoelens van diepe dankbaarheid als van pijn om verlies, ook woordelijk, aan bod bracht.


Onder het thema ‘Volharden om het leven te winnen’ ging priester Jan Parmentier voor in concelebratie met onze priester directeur Vandeburie.

Die ene rode draad die door de viering liep, wat er ook gebeurt aan ‘afbraak en verdwijnen’ - is de LIEFDE die sprak doorheen de apostolische en biddende inzet van de zustergemeenschappen die in Wevelgem gevestigd waren.


Ook in het inleidend woord van zuster Riet werd die snaar bespeeld: ‘Deus Caritas Est’. Het klonk enkele keren tijdens haar toespraak.


Tijdens een eenvoudige, doch hartelijke receptie konden de mensen nog even de zusters groeten.

Het hele gebeuren was een mooie attentie vanwege de pastorale eenheid Zacheüs.


Hier kregen die zusters een nieuwe thuis:

Zuster Georgette Bombeke naar de communiteit van Aalbeke, Lauwsestraat 15

Zusters Maria Desmet, Thérèse Ollivier, Trees Maeyens en Thérèse Beyaert naar Huize Sparrenhof, Steenstraat 57 A Heule

Zuster Christine Debaenst naar de Mellestraat 1 te Heule


Zuster Lea Vanhove verhuisde in augustus 2022 vanuit de Mellestraat naar Huize Sparrenhof.


Zuster Jenny Desmet verliet op 2 november 2022 de gemeenschap van de Rekollettenstraat te Kortrijk en maakte de overstap naar Huize Sparrenhof.


Recente blogposts

Alles weergeven

VERHUIS ZUSTER MARIA OOMS

Zuster Maria Ooms is vanaf 13 september verhuisd naar Huize Sparrenhof. In de Mellestraat was zij de altijd bezige bij die honderd en één werkjes opknapte. Wij, de zusters van de Mellestraat, zijn zus

INTREK ZUSTER JEANNETTE LEENKNECHT

Op 4 juli 2023 nam zuster Jeannette Leenknecht vanuit de Rekollettenstraat te Kortrijk haar intrek in Huize Sparrenhof, Steenstraat 57 Heule. Moge zij er spoedig thuiskomen.

Comments


bottom of page