top of page
  • Zusters van Liefde Heule

Wevelgem Herfstvreugde

Huize Agatha Varsenare


Ook voor de zusters te Wevelgem was het een bewogen tijd.

Zaterdagavond 12 november namen velen deel aan de dank- en afscheidsviering in de Sint-Hilariuskerk voor de zusters die vanuit Wevelgem verhuisden en waardoor hierbij een einde komt aan hun aanwezigheid aldààr.

De kerk liep vol met mensen die met hart en ziel de viering wilden meebeleven. Het werd een intense en fijngevoelige viering die zowel gevoelens van diepe dankbaarheid als van pijn om verlies, ook woordelijk, aan bod bracht.

Onder het thema ‘Volharden om het leven te winnen’ ging priester Jan Parmentier voor in concelebratie met onze priester directeur Vandeburie.

Die ene rode draad die door de viering liep, wat er ook gebeurt aan ‘afbraak en verdwijnen’ - is de LIEFDE die sprak doorheen de apostolische en biddende inzet van de zustergemeenschappen die in Wevelgem gevestigd waren.

Ook in het inleidend woord van zuster Riet werd die snaar bespeeld: ‘Deus Caritas Est’. Het klonk enkele keren tijdens haar toespraak.


Tijdens een eenvoudige, doch hartelijke receptie konden de mensen nog even de zusters groeten.

Het hele gebeuren was een mooie attentie vanwege de pastorale eenheid Zacheüs.


Doch, de weelderig stromende bron van respect en dankbaarheid vloeide nog verder.

Op donderdagnamiddag 2 maart wilden de bewoners en het personeel van het WZC Sint-Camillus eveneens dankbaar afscheid nemen van de zusters.

De pastorale ploeg had de dag voorbereid, onder impuls van de directrice Edwine Laridon en priester Jean-Marc Soetaert.

Het hele gebeuren kreeg de kleur van ‘het leven zoals het is’ in een woonzorgcentrum.

En voor de betreffende zusters een hartelijk afscheid.

Recente blogposts

Alles weergeven

VERHUIS ZUSTER MARIA OOMS

Zuster Maria Ooms is vanaf 13 september verhuisd naar Huize Sparrenhof. In de Mellestraat was zij de altijd bezige bij die honderd en één werkjes opknapte. Wij, de zusters van de Mellestraat, zijn zus

INTREK ZUSTER JEANNETTE LEENKNECHT

Op 4 juli 2023 nam zuster Jeannette Leenknecht vanuit de Rekollettenstraat te Kortrijk haar intrek in Huize Sparrenhof, Steenstraat 57 Heule. Moge zij er spoedig thuiskomen.

Comments


bottom of page